System do kompleksowego sterowania procesami
wędzenia, parzenia i pieczenia w komorze wędzarniczo-parzelniczej.
Zapewnia pomiar, regulację, sygnalizację temperatury i wilgotności w
komorze, temperatury wsadu oraz czasu trwania poszczególnych faz
procesu. Umożliwia regulację programową wg programów stałych dla
typowych wędlin, mięs, ryb oraz wg programów określonych przez
użytkownika (90 programów po 10 sekcji). System zawiera blok sterownika
i blok wyświetlacza. Odczyt cyfrowy (LED lub LCD), nastawa parametrów z
klawiatury.
Zakres pomiaru i regulacji:
- temperatury 0...200°C
- wilgotności 0...99,9%
Wejścia: 4 analogowe (dla Pt100), 8 binarnych
Wyjścia: 20 wyjść przekaźnikowych
(elektromagnetycznych lub półprzewodnikowych)
Uwaga:
Po uzgodnieniu można wykorzystać do modernizacji istniejących komór, np.
VERINOX